delicious-lunch-meat-vegetables-restaura

קולינריה - המטבח הפיליפיני

המטבח הפיליפיני משלב קולינריה אסיאתית, עם השפעות מערביות וסגנונות בישול מגוונים ממטבחים שונים: יפני, סיני, קוריאני, ספרדי ואמריקאי.

תרבות האוכל המקומית מבוססת על בשר בתוספת אורז. הגלידה המקומית בטעמים מסקרנים במיוחד: אבוקדו, פירות עם שעועית, תירס עם גבינה.

חומרי הגלם טריים מאוד.

להלן מספר מנות ידועות מהמטבח הפיליפיני

Chicken and pork adobo - Romulo Cafe (2)

עוף אדובו – Chicken Adobo

“עוף במרינדה”, כאשר המרינדה המקומית עשויה בעיקר מרוטב סויה וחומץ.  

צילום: Romulo Cafe

קארה קארה – Kare Kare

המרק הסמיך הזה הוא למעשה נזיד זנב-שור. יש בו כמות גדולה של חמאת בוטנים, בשר, ירקות טריים וקצת צ’ילי. הטעם הכללי דומה לקארי.  

צילום: Romulo Cafe

Beef and Oxtail Kare-kare - Romulo Cafe
fresh-coconut-in-couple-hands-with-plume

בוקו – Buko

המשמעות היא אגוז קוקוס צעיר (ירוק). הקוקוס הצעיר והטרי נחשב לחטיף בריא, טעים ומרענן לאמצע היום.

האלו האלו – Halo Halo

קינוח שמורכב מגלידה, חלב מרוכז, סוכריות ג’לי, קורנפלקס, קוקוס, מי קוקוס, מנגו וליצ’י.

צילום: Romulo Cafe

Halohalo dessert - Romulo Cafe (2).jpg
traditional-seafood-ceviche-from-peru-wi

קינילאו – Kinilaw

הגרסה המקומית לסביצ’ה דג. המנה מורכבת מדג טרי (נא), ברוטב ליים וחומץ שמופק ממי קוקוס.