
קולינריה - המטבח הפיליפיני
המטבח הפיליפיני משלב קולינריה אסיאתית, עם השפעות מערביות וסגנונות בישול מגוונים ממטבחים שונים: יפני, סיני, קוריאני, ספרדי ואמריקאי. תרבות האוכל המקומית מבוססת על בשר בתוספת אורז. הגלידה המקומית בטעמים מסקרנים במיוחד: אבוקדו, פירות עם שעועית, תירס עם גבינה. חומרי הגלם טריים מאוד.
להלן מספר מנות ידועות מהמטבח הפיליפיני:

עוף אדובו – Chicken Adobo
“עוף במרינדה”, כאשר המרינדה המקומית עשויה בעיקר מרוטב סויה וחומץ.
צילום: Romulo Cafe
קארה קארה – Kare Kare
המרק הסמיך הזה הוא למעשה נזיד זנב-שור. יש בו כמות גדולה של חמאת בוטנים, בשר, ירקות טריים וקצת צ’ילי. הטעם הכללי דומה לקארי.
צילום: Romulo Cafe


בוקו – Buko
המשמעות היא אגוז קוקוס צעיר (ירוק). הקוקוס הצעיר והטרי נחשב לחטיף בריא, טעים ומרענן לאמצע היום.
האלו האלו – Halo Halo
קינוח שמורכב מגלידה, חלב מרוכז, סוכריות ג’לי, קורנפלקס, קוקוס, מי קוקוס, מנגו וליצ’י.
צילום: Romulo Cafe


קינילאו – Kinilaw
הגרסה המקומית לסביצ’ה דג. המנה מורכבת מדג טרי (נא), ברוטב ליים וחומץ שמופק ממי קוקוס.